lauantai 3. kesäkuuta 2023

Chakrat ja chakrahoidot

Chakrahoidoissa pyritään  havaitsemaan ne energiakeskukset, joissa energian virtaus ei kulje vapaasti. Perinteisessä reikihoidoissa ja omissa energiahoidoissani chakrat ovat myös pohjalla hoidon perustana. Kun henkilö tulee chakrahoitoon niin hoidon eteneminen on hieman erilainen. Pääpaino on seitsemässä päächakrassa, mutta erityisesti niissä alueissa, jotka tarvitsevat enemmän huomiota. Alussa hoidetaan chakroja noin 20-30 min, jolloin kartoitetaan samalla chakrojen toimintaa. Sen jälkeen tasapainoitetaan chakrojen toimintaa 20-30 min.  Teen hoitoja omassa kodissani. Hoito tapahtuu rauhallisessa hoitotilassa musiikin soidessa. Hoidettava saa levätä hoitopöydällä, joko  selällään tai vatsallaan. Hoidettavalla on hyvä olla yllään omat mukavat kiristämättömät vaatteet. Hoito kestää 40min- 1,5 tuntia.


Kehomme energiakeskukset, eli chakrat, vaikuttavat fyysiseen kehoomme ja terveyteemme, sekä jokapaiväiseen elämäämme uskomattoman paljon.

Chakra on sanskriitin sana, joka tarkoittaa “pyörää” tai “pyörrettä”. Nimi tulee siitä, että chakrat ovat kehon energiakeskuksia, joiden ajatellaan muistuttavan palloa. Chakrat ovat kuin pysäkkejä joiden kautta energia kulkee kehossa ja niihin kertyy helposti "tukoksia" jotka estävät vapaan energian kulun. Jokainen chakra vaikuttaa fyysiseen kehoon magneettikentän tavoin. Chakrojen ajatellaan vaikuttavan kehoon kahta pääasiallista reittiä – umpieritysrauhasten ja hermoston kautta. Jokainen seitsemästä päächakrasta on yhteydessä johonkin seitsemästä umpieritysrauhasesta ja sen lisäksi tiettyyn hermopunokseen eli plexukseen. 

Umpirauhaset muodostavat umpieritysjärjestelmän (sisäeritysjärjestelmä), jossa tiehyettömät umpirauhaset erittävät kemiallisia välittäjäaineita, hormoneita, jotka kiertävät verenkierrossa ja vaikuttavat toisiin elimiin. Järjestelmä koostuu useista rauhasista, jotka kuljettavat viestinvälittäjinä toimivia hormoneja. Säätämällä hormonitasoja umpieritysjärjestelmä pyrkii pitämään kehomme mahdollisimman terveenä. Chakrat ovat yhteydessä suoraan näihin rauhasiin, jotka ohjaavat hormonitoimintaamme ja näin ollen chakrat myös sijoittuvat samoille kehon alueille, joissa umpieritysrauhaset sijaitsevat.

Chakrojen ja rauhasten välinen yhteys kertoo terveyden kokonaisvaltaisesta luonteesta – jotta pysymme terveenä, meidän on säilytettävä tasapaino sekä psyykkisellä että fyysisellä tasolla. Kun tunnepuoli, liikunta, lepo ja ravinto ovat harmoniassa, voimme hyvin. Kehomme alaosassa sijaitsevat chakrat liittyvät vaistonvaraiseen toimintaamme ja ylemmät chakrat taas henkiseen puoleemme.

 Seuraavassa on umpieritysrauhaset ja chkarojen yhteys lyhyesti:

Juurichakra

Munuaisten päällä sijaitsevat lisämunuaiset, jotka tuottavat useita hormoneita, kuten esimerkiksi adrenaliinia. Adrenaliini saa meissä aikaan “juokse tai kuole” -reaktion ja liittyy suoraan juurichakran selvitymistehtävään. Chakra liittyy myös miesten sukupuolirauhasiin. 

Sakraalichakra

Munasarjat kontrolloivat seksuaalista kehitystä, munasolujen tuottamista ja estrogeenin sekä progesteronin tasoja kehossa. Munasarjoissa on elämän mahdollisuus, mikä heijastuu myös sakraalichakran vaikutukseen.

Solar Plexus -chakra

Haima tuottaa ruuansulatukseen liittyviä yhdisteitä, kuten insuliinia. Kun chakra on epätasapainossa se voi aiheuttaa ongelmia verensokerin kanssa, mikä altistaa diabetekselle. Aliteholla toimiva solar plexus voi olla esimerkiksi joidenkin haavaumien syynä. 

Sydänchakra

Kateenkorva sijaitsee sydämen alapuolella ja tuottaa lymfosyyttejä, jotka näyttelevät tärkeää osaa elimistön immuunivasteessa. Kateenkorvalla on siis kyky parantaa, mikä liitetään myös sydänchakraan. 

Kurkkuchakra

Kurkunpään vieressä sijaitsee kilpirauhanen, joka tuottaa tyroksiinia. Tyroksiini säätelee sitä, mihin tahtiin elimistö muuntaa ravinteita hyödylliseksi energiaksi. Kurkkuchakra vaikuttaa juuri tällä alueella. 

Otsachakra

Lähellä kallonpohjaa sijaitsee aivolisäke tuottaa kasvuhormonia, joka vaikuttaa koko elimistön kemiaan. Otsachakran vaikutukset heijastuvatkin aivolisäkkeen kautta koko kehossa.

Kruunuchakra

Käpyrauhanen on syvällä aivoissa ja se tuottaa melatoniinia, joka vaikuttaa mm lepoon ja uneen. Melatoniini vaikuttaa myös muiden umpieritysrauhasten toimintaan ja myös kruunuchakra vaikuttaa muiden chakrojen toimintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vesi elementin Shamaani-,/Voimarumpu Laguunin rakentaminen

   Uusi rumpu halusi tulla, se kysyi jo aiemmin, että voisiko jo tulla. Aloitin uuden rummun rakentamisen valmistelut hyvissä ajoin, jo vars...