Äänimaljat

 

 


Äänimaljahoito ja sointukylpy ovat ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia edistävä syvärentoutusmuoto, joka perustuu äänen harmonisoivaan vaikutukseen. 

Äänimaljaa soitettaessa keholla, kehon noin 100 triljoonaa solua saa hierontaa niissä olevan veden värähdellessä. Maljan hellä sointi saa vesimolekyylit järjestäytymään luonnossa esiintyviin muotoihin, mandaloihin. Hoitavien maljojen ääni ja värähtely keholla saattavat meidät hellästi syvän rentoutumisen tilaan ja johdattavat meidät matkalle kehon, mielen ja sielun harmoniaan.

Äänimaljahoito on syvärentoutusmenetelmä, joka hoivaa lempeästi kehoa ja mieltä. Syvärentoutuksessa soitan pehmeästi asiakkaan kehon päälle asetettuja äänimaljoja. Maljojen synnyttämä matalataajuinen ääni sekä värähtely saavat kudokset resonoimaan ja tuottamaan kehossa syvän rentoutuneisuuden tilan. Jännitys laukeaa lihaksista, verenkierto paranee, kehon osat rentoutuvat ja lämpenevät, autonominen hermosto rauhoittuu ja aineenvaihdunta aktivoituu. Äänimaljahoito saa kehon yli sata biljoonaa solua värähtelemään.

Avustettu rentoutuminen on oiva jaksamisen apuväline, joka säännöllisesti käytettynä tukee terveyttä ja ylläpitää hyvinvointia. Lapset ja vanhukset eivät tarvitse niin pitkiä hoitoaikoja, sillä he syvärentoutuvat usein nopeammin kuin muut ikäluokat.

 

Modernilla äänimaljahoidollani ei ole uskonnollista tai filosofista tarkoitusperää, vaan se on puhtaasti terveyttä ja hyvinvointia tukeva rentoutumismuoto. Äänimaljahoito perustuu yli 5 000 vuotta vanhaan idän kulttuurien käyttämään Veda-menetelmään, jonka mukaan ihmisellä on alkukantainen tarve muodostaa ääniä ja käyttää niiden tuottamaa energiaa hyödyksi terveytensä ylläpidossa. 

 

Tiibetiläisten äänimaljojen ja hoitavien äänirautojen vaikutus perustuu harmonisiin äänivärähtelyihin, jotka resonoivat kehossa rentouttaen ja tasapainottaen. Erityisen tehokkaasti harmoninen äänimaisema tehoaa stressiin ja sen liitännäisvaivoihin, sillä äänivärähtelyt aktivoivat parasympaattista hermostoa, jolloin kehon luonnolliset paranemisprosessit käynnistyvät.

Kulhojen historia ulottuu aina pronssikauteen asti Kiinassa. Tuolloin uskonto ja henkisyys tuki ajatusta, että kaikki on energiaa, jota kutsuttiin nimellä Ki tai Chi.

 

Tiibetiläisiä kulhoja taotaan edelleen käsin seitsemästä metallista. Kulhojen valmistaminen on ikiaikainen taiteen laji. Jokaisella kulhoja valmistavalla perheellä on oma kulhoreseptinsä, joka kulkee suvussa. Kulhoissa voi olla erilainen seos metalleja ja mantroja tai kuvioita.

Kun laitamme kulhoon vettä ja soitamme kulhoa, niin vesi lähtee kuplimaan kulhossa. Samallatavoin saamme kulhon värähtelyllä myös kehomme nesteet liikkeelle. Kehossammehan on paljon vettä ja värähtely saa nämä kehon nesteet liikkeelle ja kulkeutuu aina solutasolle asti.

 

Kaikki värähtelee eikä ihminen tee siinä poikkeusta. Hyvin voidessaan ihminen on kuin hyvin soittava orkesteri. Kaikki elimet, luut ja energiakeho värähtelee tällöin harmonisesti omalla värähtelytaajuudellaan. Pitkään jatkunut stressitila saa kuitenkin kehoon ja mieleen epätasapainoisen tilan, jolloin se voi esiintyä kipuna tai sairautena. Hoitava äänivärähtely voi siis tasapainottaa meitä kaikilla tasoilla, niin fyysisellä kuin henkiselläkin tunnetasapainoa unohtamatta.

 

Olet varmaan tietoinen resonanssitaajuudesta eli siitä, miten tietty äänentaajuus voi särkeä lasin tai miten äänirauta värähdellessään saa toisen samanlaisen ääniraudan soimaan värähtelyllään. Tällä tavoin myös ihmisen epätasapainotilat voivat tasapainottua äänen voimasta ja virittäytyä uudestaan tasapainotilaansa.

 

Aivot synkronoituvat kulhojen äänien kanssa ja saavat ne theta taajuuksille, joka on meditatiivinen ja rauhallinen tila, missä mieli on selkeä ja siinä on helppo kuulla myös intuitiota. Äänivärähtelyt vaikuttavat myös hermostoon ja auttaa sitäkautta rentoutumaan, helpottamaan stressiä ja erilaisia kipua.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vesi elementin Shamaani-,/Voimarumpu Laguunin rakentaminen

   Uusi rumpu halusi tulla, se kysyi jo aiemmin, että voisiko jo tulla. Aloitin uuden rummun rakentamisen valmistelut hyvissä ajoin, jo vars...