maanantai 26. elokuuta 2024

Rumpujen rakennuspäivät Vaasan saaristossa

Kaaosmaisen ja surullisen kevään jälkeen ei mikään ollut niin terapeeuttista kuin se, että sain toimia uusien rumpujen "doulana". Nöyrä kiitokseni siitä.

Kesäkuun puolivälissä valmistui jälleen uusia rumpuja, tällä kertaa matkasimme Vaasan saaristoon niitä rakentamaan. Menomatka saareen oli kosteahko kaatosateen vuoksi. Onneksi olin suojannut kaikki tarvikkeet muoveilla. Mökissä saaressa pänttöuunin lämpö kuivatti kaikki mahdolliset "vesivahingot". Iloinen ja ihana porukka oli koolla ja innokkaina saamaan omin kätösin valmisteut rummut itselleen.





Ensimmäisen päivän iltana aloitimme valmistelut. Jokainen sai valita oman rumpukehikon, puisen kahvaosan, soitinkapulan ja poronnahkavuodan. Nahasta leikkasimme pyöreän kalvo-osan ja runsaan määrän nauhoja kehikkoon kiinnittämistä varten. Rumpukehikot käsiteltiin värein, jotka osallistujat saivat valita, ruskeaa, keltaista ja vihreää.  Valmisteluiden jälkeen iltaan jäi runsaasti vapaa-aikaa. Illalla lämpeni sauna, jonka löylyjä osa kävi viilentämässä raikkaassa merivedessä. 



Varsinaisena rakennuspäivänä olikin tekemistä runsaasti. Nahkat laitettiin likoamaan veteen, johon jokainen oli käynyt keräämässä yrttejä antamaan lisäenergiaa ja ominaisuuksia tulevaan rumpuun. Värit rummun nahkaan suunniteltiin jokaisen kanssa erikseen. Värien ja kuvioiden kanssa työskentely on aina jännittävää, jokainen rumpu syntyy omanlaisekseen ja tälläkin kertaa lopputulokset olivat ihastuttavia ja ihmeellisiä. 





Kiitollinen ja iloinen, että sain olla opastamassa näiden upeiden rumpujen syntymisessä. Sain myös tutustua jälleen uusiin ihaniin ihmisiin.

Asta/ KorpinTiuku

Ps.Voit tiedustella minulta tulevia rumpukursseja tai koota oman rumpujenvalmistus syhmän (minim 3 henkilöä) WhatsApin kautta.

Rumpujen rakennuspäivät Vaasan saaristossa

Kaaosmaisen ja surullisen kevään jälkeen ei mikään ollut niin terapeeuttista kuin se, että sain toimia uusien rumpujen "doulana". ...